גברים, נשים, פוריות ומה שביניהם

מאת בריאות פלוס  ·  26 בינואר 2017

בבוא היום בו החלטתם להקים משפחה, אחד הדברים החשובים ביותר לוודא כי אכן היא בנמצא ובאופן תקין הינה הפוריות. בעבר, בדיקות פוריות היו "נחלת" הנשים והגבר לא שקל להיבדק או יותר נכון לא האמינו או חשבו כי בעיית הפוריות, יכולה להיות למעשה אצל הגבר. דעה זו כל כך שגויה והנתונים מראים שאי הצלחה בהשגת הריון, מקורה, במחצית מהמקרים, דווקא אצל הגברים. אין מחלוקת כי על מנת להגיע להיריון, יש צורך הן בגבר והן באישה ובמאמר הבא נתרכז ונרחיב מעט על בדיקות הזרע שניתן לעשות לגבר, מה הן אומרות ואיזה מידע הן יכולות לספק.

על בדיקת זרע

לצערנו ובמיוחד לאור העובדה כי הרפואה נמצאת בשלבים מתקדמים מאוד, עולם הפוריות עדיין מעט מפגר מאחור ואין עדיין בדיקת פוריות לגבר פר אקסלנס. אז מה עושים אתם תוהים? משתמשים בבדיקות עקיפות אשר יכולות לספק ולענות על מספר סימני שאלה. בין בדיקות אלו נמצא: בדיקת הזרע וספירתו. במידה וספירת הזרע הייתה גבוהה וטובה, יומלץ להמשיך לנסות להשיג הריון, זאת בהתקיים כי גם האישה צלחה את בדיקות הפוריות. המשך הניסיונות יבוצעו עם "חיזוקים" כאלו ואחרים במרבית המקרים.

במידה וספירת הזרע נמצאה נמוכה, נחזור על הבדיקה שוב לאחר שלושה חודשים. הסיבה לחזרה על הבדיקה יכולה לנבוע ממספר סיבות, ביניהן לחץ נפשי, חולי שפגם באיכות הזרע ואיסוף חלקי של נוזל הזרע. במידה וגם בבדיקה השנייה, נמצא ספירת זרע נמוכה, השלב הבא יהיה לברר את הסיבה לכך ולנסות לפתור אותו. תוצאה נוספת העלולה להתקבל היא שאין תאי זרע כלל (אזואוספרמיה), תוצאה לא נעימה אך שכיחה למדיי, עדיין ישנה אפשרות להתגבר על כך בעזרת ניתוח בו ישאב הזרע מהאשך או מיותרת האשך. חשוב לציין וחשוב לדעת, גם בעת קבלת תוצאה של ספירה נמוכה, אין זה אומר לא ניתן להשיג היריון!

לסיכום, כאשר אתם מתכננים להקים משפחה והתהליך לא עובר חלק, מומלץ לבצע בדיקות הנוגעות לכל מערכת הפוריות, הן לאישה והן לגבר. זכרו, איתור הבעיה, הוא צעד חשוב באיתור הפתרון.

תגיות:
אולי יעניין אותך...
אהבתם? שתפו

הפופולריים ביותר


רוצים לפרסם מאמר באתר? פנו אלינו!