נשירת שיער – טיפול טבעי

נשירת שיער
מאת בריאות פלוס  ·  17 ביולי 2017

נשירת שיער היא תופעה מוכרת ונפוצה שפוגעת בחלקים נרחבים מהאוכלוסייה. כמובן, בחלק מהאנשים היא פוגעת בצורה בולטת יותר ובגיל צעיר יותר ורובם ניגשים בשלב מסוים לאינטרנט כדי למצוא פתרונות ודרכים לתקן ולשפר את המצב או לפחות להאט את הקצב.

נשירת שיער לגבר – כולם מכירים את תופעת ההתקרחות של הגברים כי יוצא לנו לראות הרבה גברים קרחים ברחוב. במקרים רבים קירחים עושים את זה מסיבות אסתטיות חיצוניות, אך במקרים אחרים זה גישה של "אתה לא יכול להקריח אותי אם אני כבר קירח". אלו מקרים בהם גברים ניסו כל דבר. בעיקרון, אין שום דבר רע בגבר קירח, אך יהיו כאלו שיעדיפו לבצע טיפולים או לנסות כל מיני פתרונות חדשים כמו הדמיית שיער וכו'…

נשירת שיער לאישה –  נשירת שיער אצל נשים היא תופעה נפוצה גם כן, אך היא פחות מורגשת כלפי חוץ מהסיבה שלנשים יש הרבה דרכים להסתיר את הנשירה – תוספות וכו'… נשירת השיער באה לידי ביטוי במקרים בהם האישה נמצאת במקלחת וקולטת ששיער רב נושר לכיור או לרצפה או כשהיא מביטה במראה והיא מצליחה לראות את הקרקפת שלה קצת יותר בקלות.

סה"כ דרכי הזיהוי של הנשירה הם זהים אצל כולם – השיער נושר. אבל מה גורם לשיער לנשור? במקרים כאלו הסיבות משתנות לעתים בין גברים לנשים אך יש הרבה מן המשותף.

סיבות לנשירת שיער

  • גנטיקה – אחת הסיבות הנפוצות ביותר לנשירת שיער היא למעשה גנטיקה. אי אפשר לשלוט בזה, ואם אבא \ אמא שלכם סבלו מכך יש סיכוי מאוד טוב שגם אתם תסבלו מנשירת שיער או התקרחות.
  • שינויים הורמונליים – ככל שאנחנו גדלים ועוברים תקופות שונות (גיל ההתבגרות, גיל המעבר) הגוף שלנו עובר שינויים שמשפיעים עלינו ברמה הכוללת של הגוף, וזה בא לידי ביטוי בנשירת שיער בין היתר.
  • מתח ולחץ – מתח ולחץ משפיע על הבריאות שלנו יותר ממה שאנחנו חושבים. בתקופה לחוצה נשירת השיער יכולה לגבור ואם הלחץ הוא קיצוני או אפילו חווינו חוויה קשה מאוד, נשירת השיער יכולה להיות מאסיבית.
  • גלולת למניעת הריון – נשים אשר משתמשות בגלולות למניעת הריון עלולות לסבול מנשירת שיער. (גברים שמשתמשים בגלולות למניעת הריון – אתם סתם מוזרים)
  • תזונה נכונה – כמו כל דבר בחיים, וכמו כל דבר כמעט שאנחנו עוסקים בו במגזין בריאות פלוס, התזונה שלכם יכולה לשחק תפקיד חשוב. המשיכו לקרוא כדי ללמוד מה כדאי לאכול כדי להפחית את נשירת השיער.

מה לאכול כשיש נשירת שיער?

כאשר אדם מנהל אורח חיים עם תפריט תזונה לא נכון ולא בריא, הוא עלול להגביר את התופעה של נשירת השיער הקיימת אצלו, או אפילו ליצור אחת יש מאין. הרכיבים החשובים שהגוף שלנו זקוק להם כדי לשמור על שיער חזק ויציב הם ברזל, חלבונים וויטמינים שונים. הנה כמה מאכלים שכדאי לכם לבדוק אם הם בתפריט שלכם.

  • ביצה
  • אגוזים
  • קטניות
  • גרעיני חמניה \ דלעת
  • סטייק \ בשרים עתירים בברזל

אילו מאכלים מזיקים וגורמים לנשירת שיער מוגברת?

  • מאכלים שומניים
  • כמות גדולה של פחמימות
  • מאכלים מלאים בנתרן
  • הרבה אלכוהול
  • הרבה קפאין

טיפול טבעי בנשירת שיער

תזונה נכונה – אנחנו בכוונה חוזרים על כך פעם נוספת. אין לכם מושג כמה התזונה משפיעה עליכם מכל הבחינות, גם בנשירת שיער. בדקו מה אתם אוכלים על בסיס הרשימה למעלה, הסירו והוסיפו מוצרי מזון בהתאם.

עיסוי בשמן – הצעד הראשון שכדאי לנסות הוא שימוש בשמנים שמתאימים לשיער שלכם ועיסוי של הקרקפת. עיסוי מתאים יעזור לדם לזרום בקרקפת שלכם כמו שצריך ולהגיע לכל זקיק וזקיק של שיער. בנוסף לכך, זה עושה פעולה כפולה וגורם להרגעה של מתח ולחץ. שמנים שונים שאתם יכולים לנסות: שמן קוקוס, שמן שקדים, שמן זית ושמנים נוספים. יש לעשות זאת לפחות פעם בשבוע.

חילבה – התימנים שבנינו ישמחו להשתמש בטיפול הטבעי הזה. יחסית לתרופות סבתא אחרות, הטיפול בנשירת שיער באמצעות חילבה הוא מוכר ואפקטיבי מאוד. כך תעשו זאת נכון: קנו או צרו חילבה במרקם עיסתי, מרחו על הראש, עסו בעדינות לכמה שניות, כסו באמצעות בד או שקית ולאחר כ-40 דקות שטפו היטב. עשו זאת כל בוקר למשך 3-4 שבועות.

טיפים נוספים

החליפו מצעים לעתים קרובות – החלפת מצעים לעתים תכופות, לפחות פעם בשבוע היא חיונית. יש כאלו שיגדילו לעשות, בצדק, ויחליפו את הציפה של הכרית כל יומיים כדי לדאוג לרענן את הראש ולהימנע מלכלוך ושומנים שנותרים על הכרית להזיק לשיער הבריא והחדש שצומח לכם מדי יום.

נסו סוגי שמפו אחרים – יכול להיות ששמפו שאתם משתמשים בו מזה תקופה ארוכה לא מתאים עבורכם או שאתם לא משתמשים בו בתדירות הנדרשת. לעתים סוגי שמפו שמשמשים בעיקר לטיפול בקשקשים יכולים להועיל גם בנשירת שיער, אך חפשו אחר השמפו המתאים ביותר עבורכם.

השיער לא מפסיק לנשור, טיפולים לא עוזרים, מה עושים?

חשוב לציין שייתכן וניגשתם בעבר לרופא שלכם כדי לציין שהשיער שלכם נושר וקיבלתם תשובות כמו 'זה הגיל' או 'גנטיקה' ואפילו 'זה בגלל הקשקשים' אבל הקשקשים נעלמו והנשירה לא – ייתכן שיש בעיה אחרת ויש בדיקות רפואיות שמאפשרות לכם לזהות ולאבחן את מקור נשירת השיער. קיימות בדיקות מיקרוסקופיות שנותנות תמונת מצב ברורה יותר על מצב השיער, בעיות בקרקפת ועוד…

אולי יעניין אותך...
אהבתם? שתפו

הפופולריים ביותר


רוצים לפרסם מאמר באתר? פנו אלינו!