טיפול טבעי בחרדות – יש דבר כזה בכלל?

חרדות
מאת בריאות פלוס  ·  18 במאי 2017

רבים מקשרים בין חרדה לפחד ומניחים באופן רציונאלי כי כאשר מנטרלים את הגורם לפחד תתפוגג גם תחושת החרדה המלווה אליו – אלא שאין כלל קשר בין פחד רציונאלי להתקפי חרדה, שכן אחד המאפיינים הבולטים של אנשים הסובלים מהתקפי חרדה הוא כי מדובר בחשש שאינו בהכרח קשור למציאות.

הגורמים לחרדה הם אינסופיים ומשתנים מאדם אחד לאחר, כאשר בין הגורמים המוכרים ניתן למצוא חרדה מטיסות, חרדה מנסיעות, פחד להיות לבד, חרדה חברתית, חשש ממקומות פתוחים/סגורים, חרדה כלכלית ועוד. לאנשים רבים ישנם חששות מגורמים וסיטואציות שונות, כאשר מה שהופך את החשש לחרדה בדומה להפרעות נפשיות אחרות הוא ההשפעה והמגבלה שהיא מטילה על אורח החיים. החרדות, למרות היותן הפרעה רגשית ונפשית מתבטאות בתסמינים פיזיים לחלוטין בניהם קוצר נשימה, הזעת יתר, בעיות בעיכול, כאבי ראש וחוסר תפקוד.

חלופות בולטות אפשריות לטיפול התרופתי

מאחר וטיפול תרופתי ניתן רק לאחר אבחון מקיף וטומן בחובו לעתים תופעות לוואי, רבים מהסובלים מהתקפי חרדה מסתייגים ממנו ובוחרים לפנות לשיטות טבעיות חלופיות לטיפול בחרדות, שיטות המתבססות על מעקב אחר דפוסי המחשבה, ההתנהגות והסימפטומים הפיזיים במטרה לחולל בהם שינוי ויישום נכון. לצד שיטות מקצועיות אלו בחנו ומצאנו עבורכם גם מספר טיפולים טבעיים העשויים לסייע רבות בהתמודדות עם חרדות שונות:

  1. שימוש בצמחי מרפא – בין הצמחים הבולטים הידועים בסגולותיהם בתחום הרגעת הגוף והנפש הנמצאים הקמומיל אותו ניתן לצרוך במשקה דוגמת תה קמומיל או תערובות נוספות לשתייה המכילות אותו, ומרכיבים מסוימים הקיימים בו נמצאים כבעלי השפעה על המוח הדומה למרכיב התרופתי הנמצא בווליום. נוספים אליו גם התה הירוק, כשות המרור (מרכיב הקיים בבירה אך אינו בעל השפעה בתצורה זו ויש לצרוך אותו באופן טבעי וללא תערובת אלכוהולית וצמח הוולריאן הנמכר בכמוסות או תמיסות ומשמש גם לפתרון הפרעות שינה.
  2. פעילות גופנית – נמצא קשר מוכח בין פעילות גופנית קבועה וממותנת להפחתת התקפי חרדה. מעריכים כי הקשר נמצא בשליטה בה נמצא הגוף בזמן פעילות גופנית המייצרת שליטה גם על המוח והנפש. מלבד עיסוק קבוע בפעילות גופנית המומלץ גם לאלה שאינם סובלים מחרדות, פעילות ספורטיבית מומלצת גם להתמודדות בזמן התקף. התקף חרדה על תסמיניו הקשים אורך בממוצע 21 דקות. אנשים שבחרו עם תחילת ההתקף לצאת לריצה, הליכה, פעילות אירובית וכדומה דיווחו על קיצור משמעותי של זמן ההתקף.
  3. שמירה על חום גוף – קיים קשר מוכח בין חום הגוף למצבו הנפשי. לא לחינם תעשיית הספא עולה כפורחת, וגם לסובלים מהתקפי חרדה מומלץ להקדיש זמן בכל יום לפעולת התרגעות על ידי חימום הגוף: אמבטיה חמה, מסאז' באמצעות שמנים מחממים ואפילו התכרבלות ושתיית כוס תה חמה.
  4. מדיטציה – המדיטציה אינה נחלתם הבלעדית של הבודהיסטים ואנשים בעלי עומק ואורח חיים רוחני. ניתן כיום ללמוד לעשות מדיטציה באמצעות חומרים כתובים או סרטונים ברשת, וחיבור לגוף בדרך זו במשך 20 דקות ביום נמצא כמפחית טבעי ויעיל של התקפי חרדה ותסמיניהם.
תגיות:
אולי יעניין אותך...
אהבתם? שתפו

הפופולריים ביותר


רוצים לפרסם מאמר באתר? פנו אלינו!