טיפול טבעי בשפעת: מדוע הוא מומלץ? ואיך עושים את זה נכון?

מאת בריאות פלוס  ·  25 בפברואר 2020

השפעת כבר כאן, ובגדול. על פי כל המומחים, היא מאופיינת השנה בתחלואה יוצאת דופן ובמספר גבוה של חולים, חלקם למרבה הצער נפגעים באופן קשה. מדי שנה מתחיל הדיון הקבוע על דרך ההתמודדות האידיאלית עם המחלה. החלוקה הטבעית היא לשתי קבוצות: מצד אחד, רופאים ומומחים אחרים התומכים בחיסונים, יחד עם אחוזים נכבדים מאוד הציבור הישראלי. מצד שני, מתנגדי החיסונים שנראה שמספרם עולה משנה לשנה.

בלי קשר לשאלה לאיזו קבוצה אתם משתייכים, כדאי שתכירו את הפתרונות הטבעיים והשינויים הנקודתיים בשגרת החיים, שיכולים לסייע עם השפעת.

קווים לדמותה של השפעת

שפעת היא מחלת ויראלית מדבקת, בה מעורבות בעיקר דרכי הנשימה העליונות והתחתונות. שפעת נחשבת בעיני רבים למחלת החורף הקשה ביותר, אם כי חשוב לציין שבשפעת ובמחלות דומות אחרות ניתן לחלות לכל אורך השנה. המחלה עלולה להשפיע באופנים שונים על בריאות האדם, כאשר תסמיניה משתנים בהתאם לסוג הנגיף הספציפי (כאשר המחלה נגיפית) ולמאפייני האדם. נקודות חשובות הן שדפוסי השפעת משתנים משנה לשנה, מה גם שמחלות דמויות שפעת שכיחות יותר מאשר השפעת עצמה.

יש שיטענו שהשאלה מהו הווירוס הספציפי האחראי לשפעת במקרה נתון וכיצד האדם נדבק במחלה אינה משמעותית יתר על המידה. זאת מכיוון שהתסמינים תוקפים את האדם "כאן ועכשיו" ומקשים על התפקוד שלו: תסמינים דוגמת הצטננות קשה, חום גבוה, כאבי ראש, כאבי גרון, כאבי שרירים, בחילות, שלשולים ועוד. עבור אוכלוסיות מוחלשות – דוגמת קשישים או תינוקות – השפעת עלולה להיות הרסנית במיוחד. לראיה עשרות מקרי תמותה בשנה, ברוב המקרים בקרב האוכלוסיות המוחלשות אבל בחלקן אצל אנשים בריאים ללא מחלות רקע ידועות.

הבעייתיות עם הטיפולים המקובלים

מעבר לחיסון, המצריך דיון בפני עצמו, יש כיום דרכים מגוונות לטפל בתסמיני השפעת בשדה המשחק הקונבנציונלי. אבל האם זה מומלץ? לא בטוח. גישה שמקבלת תשומת לב הולכת וגוברת בשנים האחרונות היא שיש לתת לגוף את האפשרות להילחם בשפעת בעצמו, במידת הצורך, תוך האצת תהליכי הריפוי הטבעיים. זאת על חשבון תרופות כלליות לשיכוך כאבים, למשל, שעלולות להיות כרוכות בתופעות לוואי ובסיבוכים שרק מחמירים את הבעיה.

הפתרון מתחיל משינויים קטנים באורח החיים, שעשויים לעשות הבדל גדול. רצוי להקפיד על שתייה של מים – במיוחד מי שעורה בייצור ביתי – או לכל הפחות מיץ פירות מדולל ובלתי ממותק. לפי חלק גדול מהמומחים, בימים הראשונים למחלה יש לאכול בכמויות קטנות מאוד ולהגדיל את התזונה בהדרגה: למשל פירות טריים ביום הראשון, למחרת ירקות מבושלים, ביום השלישי דגנים קלויים ולמחרת תזונה מאוזנת ומלאה יותר, על פי הרגלי התזונה.

הקפידו על מקלחת מדי יום, המקלה על החום והכאבים, ומסייעת לשטוף מהגוף את הזיעה היבשה. שימו דגש על נשימה איטית ורגועה ככל שאפשר, מכיוון שכך היא מעודדת את פליטתם של הכימיקלים הנדיפים מהגוף. עוד חשוב להיות במנוחה במהלך המחלה האקוטית. העבודה יכולה לחכות כמה ימים.

הכירו את פלו-קל

פלו-קל, פיתוח של חברת הומאוטריט הישראלית, הוא תרופה טבעית המבוססת על עשבים ורכיבים הומיאופתיים מדוללים. באמצעות שילוב הצמחים בתכשיר מתאפשרים חיזוק המערכת החיסונית, כאשר בנוסף משמש פלו-קל כתערובת ויראלית המיועדת להקל על תסמיני השפעת והצטננויות אחרות מבלי לפגוע בגוף. במילים אחרות: התכשיר יכול לשמש הן למניעה של השפעת והן במצבים אקוטיים, בהם היא כבר תוקפת את הגוף ומביאה לאותם תסמינים לא נעימים שפורטו מעלה.

השימוש פלו-קל אינו כרוך בתופעות לוואי. התכשיר אינו כולל אלכוהול, סוכר, מוצרי טעם וריח, חומרים משמרים וצבעי מאכל. הוא מתאים לשימוש כמעט בכל הגילאים: החל מגיל שישה חודשים ועד לקשישים – כאשר הוראות השימוש ומשך הטיפול משתנים בהתאם למאפייני המחלה והאדם הסובל ממנה. יתרון משמעותי הוא זמן הפעולה הקצר של התכשיר, שמביא לכך שהשפעתו החיובית על הגוף עשויה להיות מהירה במיוחד.

אולי יעניין אותך...
אהבתם? שתפו

הפופולריים ביותר


רוצים לפרסם מאמר באתר? פנו אלינו!