זוהי הדרך הנכונה לשתות מים

מאת בריאות פלוס  ·  10 בינואר 2017

יצא לי לא לא פעם אחת לשמוע את המשפט המוזר 'אל תשתה מים בעמידה'. זה נשמע מוזר, הרי מה ההבדל בין לשתות מים בעמידה לבין שתיית מים בישיבה? ובכן, מאיפה זה מגיע ומסתבר שכבר בגמרא כתוב לא לעשות זאת – כי זה לא מנומס.

אבל האמת שחיפשתי דווקא מקור אחר שיסביר לי איך זה משפיע על הבריאות שלי – ובכן, למרות שיש הרבה אתרים שאומרים שיש בזה בעיה בריאותית, לא ראיתי מחקר שנערך בעניין (כי למען האמת, למי יהיה אכפת מספיק כדי לממן את זה?) אבל יש לא מעט מקורות אמינים יותר ואמינים פחות שטוענים שיהיה בהחלט עדיף לשתות בישיבה.

כמה לשתות?

אם נניח את זה לרגע בצד ונחפש משהו שאתם בוודאי צריכים לעשות בכל הנוגע לשתייה, זה לשתות הרבה. האמרה המפורסמת אומרת לשתות 8 כוסות מים ביום, שזה בערך 1.6 ליטר מים. ובכן, זה לא הכמות המומלצת אבל זה בסדר גמור, אפשר לשתות אפילו יותר ואפילו קצת פחות כי לא לשכוח שבכל המאכלים שאנחנו אוכלים יש נוזלים וזה נחשב, אבל תקפידו לשתות 8 כוסות כי זה קל לזכירה ולא צריך לחשב כל מיני גורמים שונים.

מים חמים או קרים?

ללא ספק – מים חמים עדיפים על פני מים קרים. גם מים בטמפרטורת החדר עדיפים על פני מים קרים. על פי מקורות, מים באופן כללי וחמים בפרט טובים למערכת העיכול ולעצירות בפרט. הם גם יעילים מאוד בחילוף החומרים כששותים אותם מוקדם בבוקר ולכן זה טוב לדיאטה. הם גם מועילים לעור ולמחזור הדם, ובאופן כללי, מים חמים לשתייה מועילים לבריאות, נקודה.

עוד טיפים קטנים

  • שתו בלגימות קטנות.
  • שתו בכל מהלך היום כמויות קטנות ולא פעמיים – שלוש, כמויות גדולות.
  • אם אתם צמאים – שתו, אל תמתינו להזדמנות.
תגיות:
אולי יעניין אותך...
אהבתם? שתפו

הפופולריים ביותר


רוצים לפרסם מאמר באתר? פנו אלינו!