דרכים לטיפול בפצעי לחץ

פצעי לחץ
מאת בריאות פלוס  ·  18 במאי 2017

טיפול נכון יכול להקל על פצעי לחץ ולמנוע החמרה שלהם. את שיטת הטיפול בוחרים לפי נסיבות המקרה וזיהוי מדויק של הגורמים להופעת הפצעים. הנה למשל כמה דרכים נפוצות לטפל בדרגות חומרה שונות של הפצעים:

  • א. הפחתה הדרגתית של הלחץ מהרקמה – בשלב הראשון יש להפחית את הלחץ המופעל על ידי הגוף על הרקמה. הפחתת הלחץ מתבצעת בצורה הדרגתית וזאת כדי למנוע התכווצויות ועוויתות. במקרה של התכווצויות ועוויתות ניתן לשלב טיפול תרופתי.
  • ב. טיפול בנמק – את השלבים הבאים של הטיפול מקדישים לנמק. הטיפול בנמק חיוני למניעת זיהום ולשיפור במצבו של המטופל. טיפול בנמק מתבצע לפי הגיל של המטופל ומצבו הרפואי. במידה והמטופל חווה למשל חוסר תזונתי, יש להשלים אותו בעזרת תוספי תזונה כמו ויטמינים וברזל.
  • ג. השגחה על הפצע – בשלב האחרון משגיחים על הפצע ומוודאים שאין עומס נוסף על הרקמות והעור. השגחה על הפצע יכולה להתבצע במסגרת האשפוז, בבית החולים ולאחר מכן בביתו הפרטי של המטופל.

החשיבות של התערבות כירורגית

יש מקרים בהם אין ברירה וההמלצה הרפואית העיקרית היא להתערב באופן כירורגי על מנת לטפל בפצעי לחץ. כמו כן, יש לשים לב להבדלים בין פצעים חריפים וכרוניים. פצעים חריפים מתרפים בתוך מספר ימים ולכן לא דורשים התערבות כירורגית, לעומת פצעים כרוניים שנמשכים לאורך זמן ונגרמים כתוצאה משכיבה או ישיבה ממושכת. התערבות כירורגית מבוצעת בכל מקרה רק על סמך המלצות של רופא מומחה ולאחר בדיקת התסמינים הקיימים.

טיפול בפצעים באמצעות מכשור מיוחד

יש מכשירים מיוחדים שמאפשרים לטפל בסוגים מסוימים של פצעי לחץ. מכשיר VAC לדוגמא מסייע להפחית את הבצקת ותפקידו לשפר את זרימת החמצן והדם לפצע. המכשיר נפוץ בקרב קשישים ובעלי מוגבלויות והשימוש בו אפשרי בבית. במהלך הטיפול מחויב האדם שסובל מפצעים להיות מחובר למכשיר במשך 22 שעות ביום ולתקופה של עד חודש. אפשרות אחרת היא לבצע טיפול בבית באמצעות חבישת הפצעים בוואקום. כאן אין צורך במכשור מיוחד אלא במיומנות ובשילוב בין תזונה נכונה של חלבונים ומתן תרופות אנטיביוטיות.

אולי יעניין אותך...
אהבתם? שתפו

הפופולריים ביותר


רוצים לפרסם מאמר באתר? פנו אלינו!